Eric Boullier - Racing Director McLaren

Eric Boullier utnämnd som McLarens Racing Direktör

Bara timmar innan McLaren skulle lansera sin nya MP4-29 i fredags så meddelade Lotus att stallchefen Eric Boullier lämnar stallet med omedelbar verkan. Många tippade då att han skulle gå över till McLaren som stallchef, det hände inte utan stallet presenterade bara sin nya bil.

Igår kom så besked från det brittiska stallet som nu utnämner Boullier till ny Racing Director. Vilket låter som att han blir stallchef, men samtidigt inte riktigt. Eric kommer att arbete tillsammans med Jonathan Neal (Chief Operating Officer) och kommer till slut att rapportera till Chief Executive Officer, som är en helt ny roll hos McLaren.

Eric Boullier

Eric Boullier - Racing Director McLaren
Eric Boullier – Racing Director McLaren

“Först av allt ser jag den här utnämningen som en ära, ett privilegium och en fantastisk möjlighet.
Arbetarna på McLaren Racing och faciliteterna på McLaren Technology Center är i världsklass, och jag är väldigt entusiastisk över att ansluta till ett så enastående stall.”

“Jag är både ivrig och fast besluten att spela en aktiv roll i samverkan med McLaren Racing övriga chefer och styrelseledamöter, inom en ny verksamhetsstruktur, för att åstadkomma de förändringar som kommer att ge framgång.”

“Till sist vill jag ta tillfället i akt att försäkra alla på McLaren Racing att jag är väldigt besluten att matcha deras kända passion och engagemang att vinna.”

Ron Dennis

“Erics utnämning är en integrerad del av en ledningens omstrukturering inom McLaren Racing.”

“Jag har redan personligen förmedlat till hela arbetsstyrkan inom McLaren-gruppen, som inkluderar McLaren Racing, de värderingar, principer och tänkesätt som jag har för avsikt att vi alla ska anta framöver. Min avsikt är att alla på McLaren Racing från och med nu kommer att förstå sitt ansvar och ansvarsskyldighet, med fokus på deras särskilda kompetensområden, i linje med de värderingar, principer och tänkesätt.”

“I sinom tid kommer vi att meddela identiteten av McLaren Racings nya Chief Executive Officer, som kommer att rapportera till mig och som Eric kommer att rapportera till.”

“Jag är av den bestämda uppfattningen att när McLaren Racings omstrukturerade ledning har satts samman, ska vi tillsammans börja marschen tillbaka till full konkurrenskraft, snabbt och professionellt, utnyttja det fantastiska djupet av talang som finns inom vår organisation.”