Testa F1TV Pro gratis i 7 dagar

F1TV Pro - Mars Promo 2023

Nu är det dags! F1 säsongen 2023 startar idag, med första fria träningarna inför Bahrains GP. Och vad är ett bättre sätt att starta säsongen med än att djupdyka ner i allt vad Formel 1 heter med F1TV Pro.

Det finns inget bättre sätt att uppleva F1 helgerna, än med att göra det via den officiella appen, sändningen och alla extra program under helgens gång. Idag är det fredag och redan har det gått ett ”inför-helgen” program med uppsnack och intervjuer, presskonferenser med förarna och FP1 i både Formel 2 och Formel 3 där vi har svenskt i form av Dino Beganovic.

Vill du veta vad du får mer med F1TV Pro, kan du läsa vårt inlägg från förra året.
Man kan streama utan problem till TVn med Google Cast, Apple TV m.fl.
Så om du varit osäker på om det är värt de ca 1300SEK per år för ALLT det här. Nu är det en perfekt tid att testa och njuta av säsongspremiären – Bahrains GP 2023!

Vill du veta mer eller fråga andra, delta i diskussionen på vår facebooksida.

Hålltider och TV-tider för Bahrains GP

Äntligen dags för F1 igen.
Här kommer en liten snabb post med tider för helgen sessioner.

Återkommer med mer info om racet lite senare, men nu har ni koll på när alla träningar, kvalet och loppet är, samt TV-tiderna!

Hålltider Bahrains G
Datum Dag Session Tid TV (ViaPlay)
01 April Fredag FriTräning 1 13:00 12:55
FriTräning 2 17:00 16:55
02 April Lördag FriTräning 3 14:00 13:55
Kval 17:00 16:40
03 April Söndag Race 17:00 16:15

Anonym helsvart McLaren Honda i Jerez

Svart F1 bil

Kommer den nya McLaren Hondan vara helsvart under Jerez-testerna?
Det är i alla fall vad flera källor rapporterar denna förmiddag.

Marca säger att McLarens bil kommer att vara helsvart när den presenteras på första F1-vintertesterna i Jerez. Medan Autosport skriver att den kommer att vara ”anonym” och att stallet kommer att hålla en (till) presentation efter de första testerna.

Kanske har de en ny storsponsor på gång trots allt, som man kommer att presentera då?

Peter Sauber tillbaka i depån 2014

Sauber F1 Team banner

Peter Sauber borde återvända till F1-depån nästa år, efter mindre hälsoproblem under 2013.

Det säger det schweiziska stallets stallchef Monisha Kaltenborn, som tillfrågades av rysska websajten f1news.ru att förklara frånvaron av Saubers grundare.

“Han är okej,” svarade Kaltenborn.

“Det har varit lite mindre problem, han har lite svårigheter med att gå, men allmänt mår han bra.
Han har inte planerat att närvara vid några fler race i år,” tillade Kaltenborn, refererande till Peter Sauber som är 70.

“Men nästa år tror jag definitivt han är tillbaka i depån.”

(GMM)

Rosberg vill ha hjälp att hitta stulen hjälm

Nico Rosberg  uppmanade sina fans på torsdag att hålla utkik för en stulen racehjälm.
Tysken sa att hans distinkta gula F1-hjälm blev stulen runt klockan 2 på morgonen innan hans hemma grand prix på Nürburgring i Juli.

Rosberg, som publicerade en bild på stölden tagen från FIA’s övervakningskamera i parc ferme, sa att hans hjälm stals från Mercedes ”bevakade garage”. Han gav även detaljerar av hjälmens unika registrerings- och FIA-märken. “Meddela oss om någon av er ser hjälmen på eBay eller någon annanstans,” skrev han på sin webbsida.

Schuberts F1-hjälmar är värda flera tusen Euro.

(GMM)

McLaren läkares dotter vinner Miss Finland

Nya Miss Finland heter Lotta Hintsa.
Vanligtvis skulle det här nog inte vara något som hamnar på nyheterna på en formel ett sida, men den 24-åriga blonda skönhetens pappa är Aki Hintsa, McLarens F1-läkare.

Finsk media rapporterar att Lotta Hintsa, som nu får representera Finland i Miss Universe 2013, studerar studerar företags- och nationalekonomi på Universitet i Jyväskylä och hade en kort relation med Lewis Hamilton 2006.

(GMM)

Yngsta startfältet i F1 historien

Årets startfält i F1 är den yngsta i sportens historia.
Det är spanska sporttidningen AS som räknat ut att medelåldern på alla förarna på Melbourne gridden den kommande helgen är just över 27 år. Efter att 44-åriga Michael Schumacher slutade inför den här säsongen sjönk medelåldern drastiskt, och den äldsta föraren i F1 är för tillfället Mark Webber med sina 36 år.

Det hjälpte också att det kom in unga förare som Esteban Gutierrez, Max Chilton (båda 21) samt Valtteri Bottas och Jules Bianchi (båda 22)

(GMM)