Räikkönen rullar ut ur Mexico Rallyt, bokstavligen!

Ett elektrisk problem kostade Kimi Räikkönen mer en än halvtimme på andra sträckan av Mexicos Rally, men på efterföljande sträckorna tog finnen igen. Med en åttonde, sjunde och femte snabbaste tid, vilket för övrigt är Kimis bästa resultat sedan hans WRC debut, var han på väg up i totalställningen igen.

Men allt fick ett abrupt slut i slutet på sjunde sträckan, när Kimi och Kaj Lindström fick sladd i en av sträckans sista kurvor och rullade runt. Bilen var för svårt skadad för att kunna fortsätta special sträckan och Rally Mexico är över för denna gång för Räikkönen.

"Det var väldigt olyckligt, bilen sladdade lite i slutet av sträckan på ett halt, broms område, så vi gled utanför vägen och rullade runt några gånger. Jag hade hoppats på lite positiva resultat från det här rallyt, men det har var bara mitt sjunde event och jag lär mig fortfarande. Det är normalt att när du fortfarande lär dig så råkar du ut för något och det är vad som hände idag.

Jag är mest besviken äver att inte kunna fortsätta, eftersom jag ville ha så mycket tid i bilen som möjligt. Jag hade en riktigt bra känsla förut och vill köra hårt för att se vad vi kunde åstadkomma. Jag är säker på att vi kommer tillbaka starkare vid nästa event, och även om den här dagen var en besvikelse, njuter jag verkligen av mitt rally äventyr."

Kaj Lindström om händelsen som slutade parets Mexico Rally
"Det är synd att vår rally slutade på det här sättet, eftersom Kimi gjorde bra framsteg, både med körningen och noterna. När vi körde av var vi ett broms-område för en vänster och sedan höger kurva me dmycket damm och grus. Kimi hade kört perfekt efter noterna och det är en sådan sak som kan hända vem som helst. Fram till dess hade saker gått riktigt bra, och jag säker på att vi kommer vara på vägen igen vid vårt nästa event. Det är en del av spelet."

Glöm inte rösta på "Vem vinner F1 premiären i Bahrain"