Mercedes GP ger test tillfälle till Sam Bird

Sam Bird, som kör för ART i GP2 serien, kommer att vara Mercedes GPs förare under ungförar testerna i Abu Dhabi i 16-17 November.
Bird är för tillfället femma i GP2 tabellen och kommer att köra det sista loppet i Abu Dhabi 12-14 November, samtidigt som F1 avslutar säsongen.

Sam Bird

Nationalitet: Brittisk
Född: 9 Januari 1987
Websida: www.sambird.com
Management: www.cjmotorsport.co.uk

Karriär:

2010: GP2 Serien, för närvarande 5a med 1 vinst, 5 pallplatser, 1 pole & 5 snabbaste varv
2009: F3 EuroSeries, 8a & 3a i Macau GP
2008: F3 EuroSeries, 11a
2007: British F3, 4a & Årets Rookie
2006: Formula Renault, 3a & Årets Rookie
2005: Formula BMW, 2a

Ross Brawn – stallchef Mercedes GP

Sam har gjort ett imponerande jobb i GP2 Serien under sin första säsong. Han är den högst placerade rookien i mästerskapet, med några riktigt bra resultat under året. Vi är väldigt glada att Sam ska köra för Mercedes GP Petronas under Young Driver testerna nästa månad och är säkra på att han kommer vara konsekvent och ge stallet den nödvändiga feedback vi kräver. Detta är också en perfekt chans för Sam att fortsätta sin utveckling i motorsport och vidga sin erfarenhet av Formel Ett. Sam valdes för sina relevanta, aktuella resultat i ensitsiga bilar genom sitt tävlande i GP2, F3 Euro Serien och Brittiska F3, och som extra bonus kommer att han uppleva banan under GP2 tävlingen under Abu Dhabi Grand Prix helgen. Vi ser framemot att jobba med Sam under testerna och följa hans framsteg och feedback under de två dagarna.

Norbert Haug – Vice-President av Mercedes-Benz Motorsport

För de kommande Young Driver test-dagarna i Abu Dhabi var det viktigt för oss att hitta en ung och talangfull förare med ensits och helst GP2 erfarenhet. Sam Bird, som tävlade i F3 Euro Serien med var DTM partner team Mücke Motorsport innan han tog steget till ART i GP2, som också har samarbete med Mercedes-Benz i F3, uppfyller dessa krav. Med den erfarenhet Sam kommer att få under GP2 loppet i Abi Dhabi, är jag säker på att han kommer vara väl förberedd för testerna.