Lotus återvänder till F1, som 13:e stall!

FIA har accepterat Lotus ansökan till Formel Ett som det 13:e stallet till säsongen 2010.

Man meddelade på tisdag morgon att man godkänt ansökan och gett den 13:e platsen på gridden till ett företag vid namn 1Malaysia F1 Team, som är uppbackat av ett konsortium av Malaysiska affärsmän. Stallet kommer vara baserat i Norfolk och köra med Cosworth-motorer, ledas av Tony Fernandes och teknisk direktör blir Mike Gascoyne.

Fernandes är för tillfället VD för det Malaysiska flygbolaget AirAsia, som är en av Williams sponsors. Enligt FIA kommer Lotus F1 att i framtiden vara baserad i Sepang.

Sauber stallet vars nuvarande huvudägare BMW bestämt att hoppa av för nästa säsong, har getts den 14:e platsen, även om dagens regler bara tillåter 26 bilar i startfältet. Detta betyder i praktiken att ifall något annat stall skulle hoppa av går platsen autmatiskt till Sauber. FIA tilldelade Sauber pga. en imponerande ansökan, men gav Lotus företräde då det först nämnda stallet fortfarande hade några frågetecken om framtiden.

FIA kommer däremot att starta disskussioner med alla accepterade stall till 2010 säsongen om att uttöka fältet till 28bilar, och därmen 14 stall.

%d bloggare gillar detta: