Årets GP2 och F2 mästare ska testa för Williams i Abu Dhabi

Imorse kom det ett pressmeddelande från Williams F1 där de bekräftade att Dean Stoneman, som vann årets F2 serie, och Pastor Maldonado, som vann GP2 serien, kommer att köra Williams FW32 under testet för unga förare i Abu Dhabi i November.

Som en del av priset för att man vinner Formel 2 serien ingår det en dags tester med Williams, som bekant satt Andy Soucek i Williams bilen första dagen under förra årets tester. I år går äran alltså till den unga Britten Dean Stoneman.

Pastor Maldonado är hårt ryktad att ta  över Nico Hülkenbergs plats i Williams för nästa säsong, till stor del på grund av att han har mer sponsor pengar att komma med. Maldonado var en stark kandidat till en av platserna hos Sauber, men efter att de signade Mexikanen Sergio Perez, övergick fokus till Williams. Testet i November kan vara avgörande för om man väljer att skriva på med Pastor eller behåller Nico för ännu en säsong.

Williams meddelade också att man har förlängt sitt kontrakt med Finländaren Valtteri Bottas som testförare för 2011.
Bottas tävlade i år i Formula 3 Euro serien, där han slutade på tredje plats, med två vinster och 6 pallplatser totalt, och han blev även den första att vinna Formula 3 Masters två gånger med sin andra raka vinst 2010.

Frank Williams – stallchef AT&T Williams

”Vi är väldigt glada över att ha de två regerande mästarna från de två starkaste uppfödar serierna till Formel Ett i FW32 för de två testdagarna. Valtteri kämpade hårt för sin tredje plats i årets Formula 3 Euroseries, med två vinster och sex pallplatser i en väldigt tuff serie konkurrensmässigt i år. Han satte också rekord med sin andra raka vinst i Formula 3 Masters. Han har jobbat hårt både på och av banan och lärt sig en hel del. Vi fortsätter att se talang, disciplin och engagemang och är glada att hjälpa utveckla det vidare under 2011.”