Jules Bianchi ersätter Luiz Razia i Marussia

Marussia meddelade ikväll (fredag) att Jules Bianchi, som nyss förlorade kampen om en plats hos Force India,  kommer att ersätta Luiz Razia i stallet för säsongen 2013.

Bianchi kommer att köra Marussias nya MR02 de sista två testdagarna den här veckan i förberedelse för säsongen som börjar om 2 veckor.

John Booth, Stallchef, Marussia F1 Team

Vi är väldigt glada att välkomna Jules Bianchi till Marussia F1 Team. Jules är en bevisad talang som är väldigt högt ansedd i paddocken. Han har varit på en tydlig bana mot Formel 1 och har uppnått imponerande resultat genom junior serierna, mest noterbart under 2012 säsongen i Formula Renault 3.5 när han även var reservförare för Force India. Han är en del av Ferraris DRiver Academy och hans tydliga talang gjorde att han var på radarn för flera stall som en förare som är redo att ta steget till Formel 1.

Vi fann oss själva i en situation där vi blev tvunga att avsluta vår kontrakt med Luiz Razia. Efter att ha gjort klart den grund på vilken vi måste arbeta i 2013, och med tanke på de steg vi tagit för att sätta den nya strukturen på plats, hade vi inget annat val än att hålla fast vid de principer som vi hade identifierat som avgörande för att trygga vår långa siktiga framtid.

Vi kan nu fokusera på resten av testprogrammet och förbereda oss för vad som ser ut att bli en lovande säsonge för vårt stall. Jules kan nu se fram emot en mycket snabb initiering i stallet under loppet av de kommande två dagarna här i Barcelona, när han förväntas köra under en och en halv dag för att ge både våra förare lite körtid under torra förhållanden med den senaste aero-specifikationen.

Jules Bianchi, Förare #22

Jag är väldigt glad att ha säkrat en rcaesits med Marussia F1 Team. Det har varit mitt mål den här vintern att få köra i Formel 1 den här säsongen och efter att ha utvärderat några val är jag väldigt glad över att få den här chansen att demonstrera att jag är redo för att ta nästa steg i min racing karriär. Jag är också väldigt tacksam till Ferrari Driver Academy som alltid stöttat mig och har gett mig chansen att mogna som racingförare, som förberett mig för den har nya spännande utmaningen. De kommande två veckorna av förberedelser inför säsongen kommer att vara extremt upptagna men jag är redo att starta imorgon med min första dag i MR02.