Ny ’look’ på Mercedes i Spanien

Mercedes formel ett bilar kommer ha ett nytt utseende den här helgen i Barcelona, enligt Niki Lauda.
Stallets ordförande och delägare menar inte bara det stora uppgraderingspaket som markerar starten av Europa-delen 2013.

Korrespondent på tyska tidningen Bild, Frank Scneider, sa att den stora förändringen är ”designen – mer silver, mindre grått”.
Lauda bekräftade: “Vi ville få bilen att se ännu mer ”Silver Arrow”. Och vi tror att det även är bra för stallet eftersom ett nytt utseende betyder ny motivation.”

Viktigare är dock förändringarna under färgen. För Spaniens Grand Prix kommer den ”mer silvriga” W04 ha ett nytt avgassystem, nya fram- och bakvingar.
“Under den Europeiska säsongen vill vi förbättra oss mellan en och två-tiondeler per bana. Vi gjorde ett bra jobb under första delen av säsongen,” fortsatte Lauda. “Nu är det viktigt att utveckla bilen snabbare än konkurrenterna.”

Vissa har föreslagit att Mercedes är favoriter till att vinna i Barcelona, med tanke på bilens form och fart under försäsongstesterna på samma bana.
Men Lauda svarade: “Nej, vi är inte favoriter. Pirelli kommer med nya däck och ingen vet hur de fungerar än, de har varit väldigt sparsamma med information.”

(GMM)