Kimi Räikkönen – den okända sidan

Förra veckan släpptes Kimi Räikkönens bok ”Den okände Kimi Räikkönen” i Finland och Sverige. Boken tar sin början i Kimis uppväxt under enkla förhållanden och vidare till toppen av Formel 1 – ett ovanligt, farligt och (o)glamouröst yrke.

Detta är Kimi version av livet hittills, med väldigt privata berättelser om uppgångar, motgångar och bitvis väldigt tuffa tider, som den efter att hans pappa ”Masa” gick bort.

Även hans närstående, stallchefer, mekaniker, manager, fysioterapeut och många fler bidrar med berättelser. Den okände Kimi Räikkönen är en hisnande färd in i Räikkönens liv: Hans körning, familj, fritid och de dramatiska ögonblicken som ledde fram till att hans liv i dag ser ut som det gör. Den prisbelönte och bästsäljande författaren Kari Hotakainen har under skrivprocessen arbetat nära Räikkönen. Texten varvas med familjefoton och backstage-bilder. Det här är en sann berättelse om en anspråkslös man som blir världsmästare och varumärke: En världskänd men ännu okänd idrottsstjärna.

Så vare sig du är ett världens största Kimi fan, inbiten F1 fan eller inte så är denna hisnande färd in i Räikkönens liv en boken för dig.