Brasiliens flagga

Tre dramatiska säsongsavslutningar på Interlagos, Brasiliens GP

Under årens gång har det varit många bra och spännande race på Interlagos och Brasiliens Grand Prix. Loppet var under många år dessutom det avslutande loppet för säsongen, vilket gjorde det hela än mer dramatisk ibland.

Tre stycken lopp som enligt mig står ut lite speciellt de senare åren (under tiden F1start/FormelRacing funnits) är åren 2007, 2008 och 2009.
Därför har jag grävt djupt i Youtube-lådan och försökt hitta tre klipp från dessa tre säsonger. Se, njut och minns tillbaka till glädjen, sorgen och dramatiken.

Kimi Räikkönen äntligen bäst

Första av två år, i rad, som mästerskapet avgörs med minsta möjliga marginal.
Räikkönen var trea i mästerskapet inför avslutningen i Brasilien men, han vinner loppet med Alonso trea och vm-ledande Lewis Hamilton som sjua – vilket räcker för att vinna F1 världsmästerskapet 2007! Det var dessutom hans första säsong i Scuderia Ferrari.

Hamiltons turliga revansch

Året innan må han ha snubblat på mållinjen, men 2008 snubblade han åt rätt håll. Lewis Hamilton vinner sitt första världsmästerskap i kanske den mest dramatiska avslutningen på en Formel 1 säsong. Massa vinner loppet på hemmaplan, men Timo Glocks däck tar slut in i sista kurvan och Hamilton får en plats gratis vilket räcker för att än en gång vinna mästerskapet med en poäng.

Brawn stallets magiska år

Och till sist har vi såklart 2009. Året då Jenson Buttons karriär kunde ha varit över innan säsongen börjat, men som blev det mest magiska, härliga året i brittens F1-karriär. Helt överlägsen i början på säsongen med vinst i sex av de första sju loppen. Sedan gick det tyngre – stallkamraten såg starkare ut, Red Bull växte till det makthus det är idag. Men en uppkörning från 14:e startruta till en slutlig femte plats i Brasilien GP räckte för att Jenson Button skulle krona sin F1-karriär.