Mercedes W08 77BOT version

Större siffror och förarnamn på F1-bilarna

FIA och F1 introducerar lite nya regler för stallen till Spaniens GP, närmare bestämt nya bestämmelser på bilarna. I ett försök att hjälpa tittarna att skilja bilarna och framför allt förarna åt på banan så har Charlie Whiting instruerat stallen att de kommer att behöva införa tydligare markering på bilarna.

Så från och med Spaniens GP kommer bilarna, förutom den redan obligatoriska siffer-markeringen på nosen, nu även bära förarens namn alternativt bokstavskombination. Siffrornas dimension ökas till 230mm i höjd, medan namnet behöver vara 150mm högt.

Mercedes blev idag första stallet att visa upp hur deras bilar kommer att se ut med de nya reglerna.

Problemet att urskilja förarna, med hjälp av deras siffror t.ex., har varit ett större problem i vissa stall. Bästa, eller sämsta, exemplet är Force India bilen där siffrorna är samma färg som reklamtexten runtom och sitter dessutom just innan noskonen börjar och syns alltså inte framifrån sett.
Williams har ganska små siffror den här säsongen och McLaren som förra året hade väldigt stora och tydliga siffror har den här säsongen bara vita linjer.

Sauber, med avsaknaden av reklam på bilen, har redan nu stora siffror på sidan av bilen och kommer säkert inte ha några problem att lägga till Marcus och Pascal Wehrleins namn någonstans 😉