Jenson Button lämnar plats åt Stoffel Vandoorne

Igår klargjorde McLaren-Honda sina planer för framtiden och närmare bestämt vilka som kommer att köra stallets bilar nästa säsong. Den stora frågan hos McLaren har ju varit om, eller när, man ska släppa fram unga talangen Stoffel Vandoorne – nu vet vi svaret.

För den unga belgaren kommer att ta steget till ordinarie race-förare till nästa säsong och bilda par med Fernando Alonso. Jenson Button har förlängt sitt kontrakt (1+1år) och blir även han kvar i stallet, trots flera erbjudanden från andra håll. Men britten kommer att ha en helt annan roll inom stallet, som ambassador, test- och reservförare. Han förklarar sitt beslut närmare i videon nedan.

“Det är en enorm ära att få bli race-förare hos McLaren-Honda och jag lovar att jobba lika hårt som någon F1-förare någons gjort. Jag känner redan till stallet väldigt väl, det är en fantastisk grupp av extremt smarta människor. Jag har också testat bilen ofta och kört lopp med i den. Jag har total tillit för potentialen i McLaren-Honda projektet och jag tror starkt på att, genom att köra jämte en briljant och erfaren förare, kommer jag att kunna göra ett starkt bidrag till stallets framtida Världsmästerskaps framgång.”

– Stoffel Vandoorne.