Ferraris F1 drömkoncept inför kommisionsmötet

Idag, tisdag, möts F1-kommissionen för att bland annat, eller kanske framförallt?, diskutera framtiden för sporten. Hur man vill förändra Formel 1, gör den mer spännande, roligare, snabbare - ja allt du kan tänka dig.

Orsakerna till de förändringsbenägenheten kan sägas bottna i tappade publik, båda i tv och på banorna. Skulle det vara enda anledningen skulle det vara jätte bra att de vill göra ändringar - för vår skull.
Men som med allt annat så är det inte riktigt så det ligger till trots allt. I grund och botten handlar det nog om att vissa stall halkat efter, Red Bull senaste säsongen och framför allt Ferraris som försökt med allt utan att lyckas senaste åren.

Det som har varit på tal som förändringar är 1000bhp motorer, bredare däck och bredare och friare chassin. Enligt uppgifter ska McLaren och Red Bull lämnat in designskisser av nya bilar till kommissionen och Strategigruppen. Ingen av stallen har velat släppa dessa till allmänheten, utan hålls hemliga för nu.
Däremot släppte Ferrari idag bilder på sin koncept av framtidens F1-bil. Den ska ha tagits fram av designteamet hos Ferrari i samarbete med F1 aerodynamik-avdelningen, och ska i stort vara skapad efter det gällande reglementet.

Vad tycker ni om Ferraris drömkoncept för F1?

Not: McLarens och Red Bulls skisser ska tydligen inte vara lika "radikala" som Ferraris.