Marcus Ericsson - Sauber Motorsport

Sauber förlänger med Marcus Ericsson och Felipe Nasr

Sauber F1 Team meddelade idag att man har förlängt kontrakten med båda sina nuvarande förare Marcus Ericsson och Felipe Nasr. Därmed kommer svensken och brasilianaren att köra de gul/blåa Sauber F1-bilarna även nästa säsong 2016.

Marcus Ericsson

“Jag är väldigt glad att Sauber F1 Team har satt sitt tillit i min potential för ännu ett år. Hittills har jag några bra minnen från mitt första år med det långvariga schweiziska stallet. Jag hade en bra start från allra första början, och det är värt att nämna mina första Formel 1 poäng jag tog direkt i säsongspremiären.
Jag lär känna alla i staller mer och mer och det känns som att jag uppskattas som en värdefull förare. Jag känner mig ärad att vara en del av Sauber Motorsport-familjen och jag kommer att fortsätta göra mitt allra bästa för att lyckas.”

Felipe Nasr

“Det är fantastiskt att köra en till säsong med Sauber F1 Team.

Kontraktsförlängningen med Sauber F1 Team är ett viktigt steg i min karriär. Under första halvan av säsongen, i det som är mitt rookie år, har jag kunnat få mycket erfarenhet från ett förarperspektiv så väl som på ett personligt plan. Femteplatsen i mitt första Formel 1 lopp under Australiens Grand Prix i Melbourne är hittills höjdpunkten i min karriär.
Nu ser jag framemot andra halvan av säsongen. Mitt mål är att stötta stallet så gott jag kan och även när det gäller utvecklingen av den nya bilen.”

Monisha Kaltenborn, Team Principal

“Vi är nöjda över att förlängninga kontrakten med både Marcus och Felipe. Göra det såhär tidigt visar att förarna och stallet är säkra på att de är på väg i rätt riktning. Vi har fullt förtroende i talangen och skickligheten som Marcus och Felipe besitter. Båda har visat stabil prestation, fått erfarenhet och lärt sig snabbt. Vi är nöjda med att ha dem i stallet och de ger det en positiv boost.

Trots deras unga ålder jobbar de väldigt professionellt, både på och utanför banan. Marcus och Felipe är redan väldigt involverade i utvecklingen av nästa års Sauber C35.”