Pirelli F1 Däck 2015

Däcksval för nästa fyra F1-lopp av Pirelli

Pirelli, däckleverantören i Formel 1, fortsätter med vad som kan ses som lite aggressivt val av däck för de kommande fyra F1-loppen. Och med aggressivt menar vi då att de väljer att gå med samma däcksval som förra säsongen (då man visserligen valt att vara något konservativ), trots att bilarna denna säsong är snabbare och överför mer kraft och energi genom gummit.

I Spanien är det återigen medium och det hårda däcket som gäller runt Circuit de Cataluña Barcelona. Sedan gör super-soft däcket premiär för första gången i år i furstendömet
Monaco, när det är dags för det säsongens mest glamourösa och historiska race – Monacos Grand Prix. Man forsätter sedan med de mjukaste blandningarna i Kanada och Österrike.

Jag tycker det är kul att Pirelli vågar vara lite ”aggressiva” igen efter förra årets säkra och konservativa val. De kom visserligen efter en säsong där däcken gick sönder hej vilt och företaget fick mycket kritik, framför allt i media.
Vad jag personligen saknar är större hopp mellan däcken man kör under en helg. Istället för super-soft och soft, hade jag gärna sett super-soft och medium. Det skulle ge extra spänning i både kval, race och taktik tror jag där stallen skulle haft mer att spela om.

Pirelli däckval hittills F1-säsongen 2015

P Zero Röd
(super-soft)
P Zero Gul
(soft)
P Zero Vit
(medium)
P Zero Orange
(hard)
Australien S M
Malaysia M H
Kina S M
Bahrain S M
Spanien M H
Monaco sS S
Kanada sS S
Österrike sS S