Melbourne - Australiens GP

Melbourne förlänger Australiens GP kontrakt till 2023

Det som många år varit premiärloppet i Formel 1, Australiens GP,  hamnade i rampljuset i valet i New South Wales i Australien tidigare under året. Loppet, och framför allt kostnaden för att anordna det, har ifrågasatts bl.a. av olika politiker som försökt vinna röster på att skrota loppet och spara in pengar genom det. Men även av lokalbor och miljöorganisationer har motsatt sig loppet.

Men alla frågetecken har nu suddats ut av premiärministern i delstaten*. Daniel Andrews. I helgen presenterade man att man har förlängt sitt kontrakt för att anordna Australiens GP i ytterligare sju år, fram till och med 2023.
I och med det nya kontraktet kommer Melbourne att ha varit värd för över 25 raka F1-lopp.

“Det finns inte riktigt något som är likt Australiens Grand Prix i Melbourne och den atmosfär som det skapar runt vår delstat”, insisterade premiärministern Andrews.

“Våra konkurrenter i granndelstaterna har inte gjort någon hemlighet av deras önskan att stjäla det ifrån oss, men den är här för att stanna. Jag kan försäkra alla Victorianer att Daniel Ricciardo inte kommer att köra över Sydney Harbour Bridge någon gång inom en snar framtid!”