Maria de Villota

Maria de Villota har dött

Spanska racingföraren Maria de Villota, som förra året förlorade ett öga under ett F1-test, dog tidigt på fredag.
Den 33-årige spanjoren hittades död i ett hotellrum i Sevilla, där hon skulle ge en föreläsning inför lansering av sin självbiografi ”La vida es un regalo” (Livet är en gåva), rapporterar radiokanalen Cadena Ser.

De Villotas familj, lett av förre F1-föraren Emilio de Villota bekräftade uppgifterna men visste inte anledningen till det plötsliga dödsfallet än. “Kära vänner, Maria är borta,” började det i det spanska uttalandet.

Spanska F1-föraren Fernando Alonso sa efter fredagens träning i Japan: “Jag tog av mig min hjälm och Luis (Garcia Abad – manager) berättade för mig. JAg kan bara be för henne och henne familj.” citerades Alonso i tidningen El Pais.

Enligt uppgifter ska Maria varit helt frisk på måndag. Spanska motorsport presidenten Carlos Gracia, som sa att de Villota hade skickat ett epost till honom runt midnatt på måndag, sa till Marca: “Allt jag vet är att hennes personliga assistent, Arancha, kom in i rummet och kunde inte väcka henne. Hon var redan död. Tydligen var det en naturlig död, men vi vet inget,” tillade han.

F1 reporter på sporttidningen AS, Manuel Franco, tillade: “Man hittade inga droger eller tecken på våld, så hon har troligtvis dött av naturliga orsaker”.

Spanska TV-kanalen Antenna 3, som sa att de Villota har lidit av migrän sedan under återhämtningen från den nära dödenkraschen 2012, avslöjade att man kommer att göra en obduktion.

Källa: (GMM)