Valtteri Bottas

Galet rykte om Valtteri Bottas

I dagens Iltalehti (nätbilagan) kan man läsa om ett galet F1-rykte om Williams Valtteri Bottas. Finländaren är ett hett ämne inom Formel 1 och har senaste året ryktats som framtida förare för såväl Mercedes, McLaren, som Ferrari.

Finska Iltalehti skriver idag om ett rykte från Italien som säger att Bottas skulle göra ett ovanligt och oväntat byte till nykomlingen Haas F1 Team för 2016.
Det amerikanske stallet gör ingen hemlighet av sin anknytning och samarbete med Ferrari och det är just denna samarbete som man påstår ligger till grund för Bottas övergång.

Tanken, enligt Ferrari-kännaren Roberto Valenti, är att Valtteri Bottas skulle göra en säsong i Hass, för att sedan gå över till ”huvustallet” – d.v.s Scuderia Ferrari.

Tycka vad man vill, men det låter helt klart som en spännande möjlighet. Inte minst för Haas och det får en att undra hur bra Haas kan vara från start…

Andra förare som också kopplats ihop med en sits hos Haas F1 Team är Esteban Gutierrez och Jean-Eric Vergne, båda reserv/test-förare hos Ferrari!

Källa: Iltalehti