Stefano Domenicali

Domenicali ”avgår” som stallchef för Ferrari

Flera medier rapporterade på måndagsmorgonen att Ferraris stallchef Stefano Domenicali skulle ha avgått från sin position. Respekterade Autosprint reportern Alberto Antonini säger att han kommer att ersättas av Marco Mattiacci, som fram till nu har varit verkställande direktör för Ferrari Nord Amerika.

Ferrari bekräftade under eftermiddagen morgonens rapporter om att Domenicali har ”beslutat att avgå” som stallchef.
I ett uttalande tackade president Luca di Montezemolo 48-åringen inte vara för hans långa ”bidrag och engagemang”, men för det ”stora ansvar” som han visar genom att stiga ner efter Ferraris kris tidigt på säsongen.

Domenicali bekräftade att hans efterträdare är Marco Mattiaci, ”en chef som vet värdet av bolaget. Han har entusiastiskt accepterat denna utmaning.”

Domenicali, som på måndagen s att han hade ”modet att fatta det svåra och mycket plågsamma beslutet”, kom till Ferrari 1991. ”Det är dags för en betydande förändring”, förklarade han.
”Som chef tar jag ansvar, som jag alltid har gjort för vår nuvarande situation. Jag hoppas att Ferrari väldigt snart är tillbaka där de förtjänar att vara.”

Källa: GMM