”Riktigt dåliga nyheter” om Schumi väntar tror f.d. F1 läkare

Förre F1 läkaren Gary Hartstein tror att det är osannolikt att Michael Schumacher kommer att återhämta sig efter mer än 12 veckor i koma. Den tyska legenden har legat i sin sjukhussäng i Grenoble sedan slutet på december, efter ett fall när han åkte skidor i de franska alperna.

”Ju längre tiden går blir det mindre och mindre troligt att Michael kommer att återhämta sig i någon större utsträckning”, skrev amerikanen Hartstein, vars kontrakt inte förnyades av F!’s styrande-organ efter 2013 säsongen, på sin blogg.
Och han tror att ”riktigt dåliga nyheter” om Schumachers framtidsutsikter kommer att meddelas inom snar framtid, på grund av en ”väldigt dyster prognos”.

”Jag tror att om läget fortsätter oförändrat är det oundvikligt att IVA personalen vid något tillfälle, inom en inte alltför avlägsen framtid, beslutar att patienten de just har bara blivit ombedda att lägga in har ett större behov av sängen än Michael, med tanke på hans kliniska situationen och prognos”, sa Hartstein.

Hartstein som efterträdde pensionerade Sid Watkins 2005, har varit kritisk till Schumacher familjens offentliga tystnad under hela hans sjukhusvistelse. Men han tror att den tystnaden snart kan ha en oväntade fördel.
”Jag tror att den tystnaden har gett oss alla en möjlighet att gå vidare litegrann, bearbeta vad som händer och börja släppa taget”, sa Hartstein.

Källa: GMM